Heb je supplementen nodig als je volledig plantaardig eet?

Heb je supplementen nodig als je volledig plantaardig eet?

The Needy Vegan Pil 

Als je vegan of vegetarisch bent, zal je er waarschijnlijk wel van op de hoogte zijn dat dit een heleboel tekorten in vitaminen met zich mee kan brengen. Dit komt omdat je geen dierlijke producten meer tot je neemt, waar veel voedingsstoffen in zitten die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Nu is het zo dat we die voedingsstoffen ook uit plantaardige voedingsmiddelen kunnen halen, maar helaas is het soms moeilijk om aan de juiste hoeveelheden te komen waardoor een tekort op treedt.

 

In dit artikel vertellen we je alles over vitaminetekorten als vegan, maar ook als vegetariër. Ontdek de symptomen en leer wat je kunt doen om deze tekorten te voorkomen of weer aan te vullen! We hebben een geweldig product getest die de meest voorkomende tekorten bij veganistische diëten weet aan te vullen en vertellen je alles over onze ervaringen.

 

Inhoudsopgave

Vitaminetekort als Vegan

Vegan B12 te kort

Vegan IJzertekort

Vegan Magnesium te kort

Vegan Eiwit te kort

Zink te kort Vegan

Vitaminetekort symptomen

Vegetarisch vitaminetekort

Het verschil tussen vegan en vegetarisch

De werking van Vegan vitamine pillen

The Needy Vegan Pil

The Needy Vegan Pil ervaringen

Ervaringen als aanvulling op een vegan dieet

Ervaringen als aanvulling op een vegetarisch dieet

Conclusie

 

 

Vitaminetekort als Vegan 

Een vegan dieet of lifestyle brengt heel veel voordelen met zich mee. Je kunt dan ook tal van redenen hebben om hiermee te starten en deze lifestyle aan te houden. Helaas komt ieder voordeel met zijn nadeel en brengt ook dit voedingspatroon de enige nadelen met zich mee.

 

Een vegan levensstijl staat er om bekend bepaalde vitaminetekorten met zich mee te brengen. Dit is logisch omdat je bepaalde voedingsmiddelen uit je dieet schrapt, die de mens al eeuwenlang gewend is om te eten. Hierdoor zijn er vitaminen die we minder binnen krijgen dan waar ons lichaam op is ingesteld.

 

Vegan B12 te kort 

Vitamine b12 te kort bij veganisten is een bekend probleem. Vitamine B12 is de enige vitamine die echt alleen uit dierlijke producten te verkrijgen is en niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Als je de beslissing maakt geen dierlijke producten meer te eten, is het dus een gegeven dat jij een tekort aan vitamine B12 krijgt. Gelukkig zijn er vele supplementen te verkrijgen die ervoor zorgen dat jij dit vitaminetekort kunt aanvullen en geen klachten zult ervaren.

 

Vegan IJzertekort

Veel veganisten denken dat zij te maken gaan krijgen met een ijzertekort. Gelukkig bevat een goed gebalanceerd plantaardig voedingspatroon meer dan voldoende ijzer. Natuurlijk kun je te maken krijgen met tekorten, maar als je de volgende producten voldoende eet zal dit niet snel het geval zijn. Vegetariërs hebben wel vaak last van een ijzertekort, omdat zuivel de opname van ijzer remt. Uit de volgende plantaardige voeding kun je jouw ijzer aanvullen:

  • Spinazie
  • Peulvruchten zoals noten, bruine bonen, spliterwten en kidneybonen
  • Kikkererwten (of humus)
  • Linzen
  • Tofu
  • Volkoren producten
  • Zongedroogde tomaten
  • Cacao poeder
  • Pompoenpitten
  • Seitan

Ook mensen die wel vlees eten kunnen te maken krijgen met een ijzertekort. Dit is helemaal niet vreemd en heeft alles te maken met een goed gebalanceerd voedingspatroon. Heb je toch moeite met het binnenkrijgen van voldoende ijzer, misschien omdat je bepaalde voeding niet lust? Dan kun je altijd kijken of een supplement als The Needy Vegan pil iets voor jou is.

 

Vegan Magnesium te kort 

Een tekort aan magnesium wordt gekenmerkt door vermoeidheid, gevoeligheid voor stress en een verlaagde weerstand. Dingen die we allemaal graag willen voorkomen. Ook voor magnesium geldt dat mensen die wel dierlijke producten eten hier ook mee te maken kunnen krijgen. Een magnesium tekort is goed aan te vullen met plantaardige producten.

 

Het tekort ontstaat omdat het lichaam zelf geen magnesium aan maakt en je dit dus volledig uit je voeding moet halen. Een hoog magnesiumgehalte zit bijvoorbeeld in voeding als sojaproducten, pitten en zaden, bonen, volkoren producten en granen.

 

Vegan Eiwit te kort 

Het is algemeen bekend dat eiwitten voornamelijk uit dierlijke producten te winnen zijn. Eiwitten zijn een heel belangrijke stof voor het menselijk lichaam omdat het merendeel van onze cellen hieruit zijn opgebouwd. Eiwitten zijn dus nodig voor spierherstel en onderhoud van het lichaam, maar ook voor bijvoorbeeld de genezing van wonden. Veel veganisten en vegetariërs lopen tegen het probleem aan dat zij te weinig eiwitten binnenkrijgen.

 

Gelukkig zijn hier een heleboel oplossingen voor. Je kunt je eiwitten bijvoorbeeld aanvullen met vegan eiwit poeder, hier kun je shakes van maken waardoor je vaak rond de 15 gram eiwit hebt in 1 shake. Je kunt ook veel eiwit halen uit plantaardige producten zoals bonen, pitten, brood en vleesvervangers.

 

Zink te kort Vegan 

Zink speelt een rol in veel stofwisselingsprocessen binnen het lichaam. Als je hier een tekort aan hebt zal je merken dat je snel vermoeid raakt en je niet zo fit voelt. Eigenlijk komt een zink te kort niet vaak voor binnen een vegan eetpatroon. Dat komt omdat zink in veel plantaardige producten zit zoals peulvruchten, tofu en havermout.

 

Mocht je deze producten nu niet eten en toch merken dat je te maken hebt met een te kort aan zink, dan zijn er veel supplementen te verkrijgen die jou voor langere termijn kunnen voorzien van voldoende zink. Je kunt ook te maken krijgen met een tekort aan zink omdat veel plantaardige producten de opname van zink remmen. Dit kun je voorkomen door groenten te koken of fermenteren.

 

Vitaminetekort symptomen 

De meest voorkomende symptomen van een vitaminetekort zijn vermoeidheid, een verlaagde weerstand, spierpijn en een slechte concentratie of focus. Veel mensen denken dat ze te weinig slapen of voelen zich niet fit en denken aan een verkoudheid. Een vitaminetekort kan er zo in sluipen dat je gewend raakt aan dit gevoel en kan ervoor zorgen dat je voor lange tijd last hebt van een futloos gevoel.

 

Als je niet meer zo productief en actief bent als voorheen is er waarschijnlijk sprake van een tekort aan een bepaalde vitamine. Als vegan heb je vaak in de beginfase meer energie en voel je je super, omdat het lichaam de voeding die je tot je neemt veel beter kan verteren en verwerken. Merk je na een aantal weken of maanden toch verschil in jouw mentale toestand en energieniveau? Dat is helemaal niet gek, want je krijgt ineens veel minder stoffen binnen die je normaal uit dierlijke producten haalde.

 

Er zijn veel supplementen te verkrijgen die speciaal zijn ontwikkeld voor de veganistische leefstijl en ervoor zorgen dat alle vitaminen en mineralen die we te kort krijgen door het schrappen van dierlijke producten, worden aangevuld. Een mooi voorbeeld is de Needy Vegan Pil, die zijn naam te danken heeft aan hetgeen wat de veganist echt nodig heeft.

 

Vegetarisch vitaminetekort 

Ook bij een vegetarisch eetpatroon kun je te maken krijgen met bepaalde vitaminetekorten. De meeste van deze tekorten komen overeen met de veganistische tekorten, omdat beide ervoor kiezen geen vlees in het dagelijkse dieet op te nemen. Een verschil is wel dat vegetariërs wel dierlijke producten eten zoals zuivel en ei.

 

Dit kan gevolgen hebben voor de tekorten, vegetariërs hebben bijvoorbeeld minder last van een tekort aan magnesium en eiwit, maar hebben vaker een tekort aan ijzer. Dit komt omdat zuivel de opname van ijzer remt. In zuivelproducten zit dan weer wel veel dierlijk eiwit waardoor vegetariërs minder snel last zullen hebben van een eiwittekort.

 

Het verschil tussen vegan en vegetarisch

We benoemde al even kort dat er een verschil is tussen een veganistische en een vegetarische leefstijl. Het verschil tussen de 2 zorgt ook voor verschil in vitaminetekorten. Veganistische eters kiezen er namelijk voor om alle dierlijke producten uit hun dieet te schrappen. Zij eten niets wat van dieren afkomstig is, dus ook geen eieren of melk. Vegetariërs eten dit vaak wel, en kiezen er enkel voor om geen vlees meer te eten. Veel vegetariërs eten nog wel vis, maar dit verschilt per persoon.

 

De werking van vegan vitamine pillen 

Vegan vitaminepillen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een veganistisch eetpatroon. Dit houdt in dat je geen dierlijke producten eet waardoor er veel vitaminen en mineralen die we normaal uit dierlijke producten zouden halen, missen in je dieet. Vega vitaminepillen zijn daarom speciaal ontwikkeld om de vitaminen en mineralen die we normaal uit dierlijke voeding halen, via een supplement aan te vullen.

 

Dit voorkomt dat je klachten gaat ervaren als vermoeidheid, stressgevoeligheid en een lage weerstand. Dit soort vitaminepillen zorgen ervoor dat jij de vitaminen binnen krijgt die je nodig hebt om je energiek en gezond te voelen.

 

The Needy Vegan Pil 

The Needy Vegan Pil is zo een vitaminepil die speciaal is ontwikkeld voor de veganisten onder ons. Deze pil bevat zoals de naam al zegt alle vitaminen en mineralen die iemand met een veganistische leefstijl nodig heeft. Denk hierbij aan ijzer, magnesium en vitamine B12.

 

Bij gebruik van dit supplement verander jij binnen de kortste keren van een Needy Vegan naar een Healthy Vegan. Je zult je energieker voelen en meer focus ervaren op dagelijkse basis. Je weerstand zal snel verbeteren waardoor je minder snel ziek wordt en jij elke dag productief en energiek bent.

 

The Needy Vegan Pil ervaringen 

Om een goed beeld te geven van de effecten van The Needy Vegan Pil hebben we 2 ervaringen om met je te delen. 1 ervaring is beschreven door iemand die een veganistisch dieet aanneemt en 1 ervaring door een vegetariër. De Needy Vegan Pil is ook erg effectief bij vegetariërs omdat zij veel dezelfde vitaminetekorten ervaren als veganisten.

 

Ervaringen als aanvulling op een vegan dieet

Toen ik hoorde over The Needy Vegan Pil moest ik eerst een beetje lachen. Ik was wat sceptisch en vond het een verkooppraatje waar ik niet in mee wilde gaan. Toch heb ik me even verdiept in de pil en kwam ik erachter dat het wel een supplement is van hoge kwaliteit die veel aanvulling kan bieden op tekorten die ik eventueel kon hebben.

 

Ik eet nu een jaar vegan en merkte in de eerste periode dat ik enorm veel energie kreeg omdat ik geen vlees meer at, het leek wel of mijn lichaam me dankbaar was dat ik geen rommel meer at en dat mijn lichaam nu beter kon functioneren. Na een tijdje kreeg ik toch een beetje een futloos gevoel en merkte ik dat ik minder energie kreeg. Toen ik het opzocht kreeg ik veel resultaten waaruit bleek dat ik tekorten kon hebben omdat ik geen dierlijke producten meer eet. 

Daarom besloot ik toch dit supplement maar eens te proberen, de vitaminen en mineralen uit deze pil zijn van hoogwaardige kwaliteit en het kan geen kwaad om het eens uit te proberen. Ondanks mijn sceptische blik in het begin ben ik echt enorm enthousiast geworden over The Needy Vegan pil. Ik raad hem nu aan al mijn vrienden aan. Ik merk echt dat ik veel meer energie heb en voel me fitter door de dag heen. Wat ik ook niet onbelangrijk vindt is dat de pil gemakkelijk te slikken is en geen vieze smaak heeft.

 

Ervaringen als aanvulling op een vegetarisch dieet 

Ik ben nu 28 jaar en eet sinds mijn 22e al vegetarisch. Ik eet geen vlees, maar wel vis. Veel mensen die horen dat ik geen vlees eet vragen mij of ik me anders voel dan toen ik wel vlees at. Ze maken zich zorgen omdat ze denken dat wij mensen niet kunnen functioneren zonder vlees. Eigenlijk is het enige nadeel dat ik door de jaren heen heb gemerkt het tekort aan eiwitten. Ik sport veel en heb daarom veel eiwit nodig, dit vul ik aan door een vegan eiwitpoeder te gebruiken.

 

De laatste maanden merk ik tijdens het sporten dat ik sneller moe ben en minder kracht heb tijdens de oefeningen. Ik kan mijzelf minder goed motiveren om te gaan sporten en voel mij wat futloos door de dag heen. Ik ging wat onderzoek doen en ontdekte de Needy Vegan Pill, hoewel ik me niet direct aangesproken voelde omdat ik niet veganistisch ben, herkende ik me wel in de beschrijving van de problemen die deze pil oplost.

 

Ik besloot hem uit te proberen en merkte na een week al verbluffende resultaten. Ik merkte dat ik veel vrolijker aan mijn dag begon, alsof ik super goed uitgerust was en de wereld aan kon. Tijdens mijn sportmomenten kon ik weer lekker knallen en raakte ik niet vermoeid op de helft van mijn work-out. Dit supplement is voor mij een hele mooie uitkomst en biedt mij precies wat ik nodig had!

 

Conclusie 

Als je een vegan of vegetarische eetpatroon aanneemt kant het moeilijk zijn om bepaalde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je kan een tekort ontwikkelen waardoor je vervelende klachten gaat ervaren. Dit kan worden opgelost door bepaalde eetgewoonten aan te leren zoals veel soja producten, peulvruchten en volkoren producten te eten. Toch blijft het vaak moeilijk om aan de dagelijkse behoefte te voldoen wanneer je geen dierlijke producten eet.

 

The Needy Vegan pil is een mooi voorbeeld van een supplement die jou precies geeft wat je nodig heeft om de tekorten aan te vullen. Je gaat je energieker en fitter voelen door de dag heen en geeft jouw lichaam precies de hoeveelheid vitaminen en mineralen die het nodig heeft!

 

 


Nieuwere post

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd